Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2009 14:37 - В очакване на Коледа - моята коледна украса
Автор: slynchogled Категория: Изкуство   
Прочетен: 6325 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 10.12.2009 14:53


Ех, от колко време не съм публикувала нищо... Не че нямах време, просто бях отдадена на други дейности от типа Държавни изпити и дипломиране :) Пък и нямах вдъхновение за качване на каквото и да било тук. През това време създадох доста неща, но тях ще кача по-нататък.. Сега, когато на пръсти наближава Коледният дух, искам да ви покажа коледната украса, която направих у дома.  Някои от нещата си сътворих сама, защото винаги ми е забавно, когато сама си правя аксесоарите за празниците (и не само). Излиза евтино и е доста ефектно. Рязах, ших, лепих, боядисвах и ето какво се получи:



Тази елхичка е изцяло ръчно изработена. Еднственото, което не е правено у дома са гирляндите. Имам доста събрани през лятото шишарки, които боядисах леко по върховете с бяла и сребриста боя. Лепих ги, ших ги за картон и от парче червен плат сложих и някоя друга панделка. Първоначално идеята беше елхата да е без купена украса, но в крайна сметка така ми хареса повече.

image

  Това вече е украсата на някои от прозорците.  От хартия изрязах снежинки, като умишлено се постарах нито една да не е еднаква с друга (нали е доказано, че нито една снежинка не е идентична с друга) :) От памук, хартиени топки, станиол и червен плат направих снежно човече, което сложих върху боядисани с бяло шишарки и елхови клончета.  От опаковъчна хартия (естествено употребявана) и малки празни кутийки се получиха симпатични малки подаръчета за декорация.   image

  Този Снежко пък е на другия прозорец.
image




До първия Снежко пък сложих една импровизирана елхичка от подложка за шоколадови бонбони. Налепих й някоя бяла точка от хартия, изрязах звезда и готово!  Видя ми се празно над нея и набързо сгънах това хартиено ангелче, което идеално се вписа в картинката.

image





А ето как изглежда и целият прозорец.

image



Това пък е снимка на шишарките и подаръчето от прозореца на кухнята.

image



Тук е украсата за шкафа в една от стаите. В стара кошничка сложих боядисани и небоядисани шишарки, орехи и елхови клончета. Вързах гирлянд по ръба на кошничката и сложих  мъничък Дядо Коледа. Получи се доста ефектно. Нахвърлях и  хаотично боядисани шишарки наоколо върху шкафа.

image



Това е импровизиран свещник на раклата до леглото ми. Направен е на принципа на кошничката, само че вместо кошничка, този път използвах малка кутийка от мини сладки. С елхови клончета и декоративна свещ придоби съвсем Коледен вид.

image



Ето ги и коледните ми възглавнички. Доста са криви, но много си ги обичам. Направих ги с голямо желание и много им се радвам.

image


А ето я и купената елха. По нея няма ръчно правени неща, но мисля да направя няколко малки ангелчета от хартия, които да спусна над нея.

image


Това пък е един плюшен Снежко, който доста добре застана под белия герлянд, спускащ се над саксията.

image



Е, това е моята украса за тази Коледа. За мен украсяването преди самият празник е хиляди пъти по-вълнуващо от самата Коледа. Направих си го по-забавно, като се заех с изработването на повечето украшения. Доколкото се познавам, ще сътворя още нещо. Както казах - евтино е, в някои случаи безплатно и доста весело. Ако имате време и желание - сътворете си и вие нещо коледно. То ще носи в себе си част от вас и уверявам ви, много ще му се радвате. Когато изрязах първата снежинка нямах търпение да я сложа на прозореца :)


Тагове:   очакване,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hel - През последните години правех у...
10.12.2009 20:44
През последните години правех украсата по инерция, но май ми даде заряд тази година да се постарая.
Поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: slynchogled
Категория: Изкуство
Прочетен: 138821
Постинги: 55
Коментари: 57
Гласове: 240
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930